48 kids in de race voor rol in Muziektheater Cuypers

Zaterdag 24 juli deden 48 kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar mee aan een dans-, zang- en spelochtend van Muziektheater Cuypers. In de ECI Cultuurfabriek maakten ze op een leuke manier kennis met het theater.

Bart Segers, theaterdocent en Marjolein Heijltjes, docent musical, hadden verschillende oefeningen voor de kinderen in petto. Zo moesten ze samen zingen en dansen. Maar ook improviseren door bijvoorbeeld een reden te verzinnen om van tafel te mogen. Of een gezamenlijk ‘tableau’ – stilstaand plaatje – te maken. En er zit heel wat creativiteit en spontaniteit in al die kinderen. De twee uren waarin met de groepjes gewerkt werd, vlogen zo om. Binnenkort wordt bekend wie straks mee mag doen aan Muziektheater Cuypers. Er zijn drie rollen, waarvoor zes kinderen gezocht worden.

Muziektheater Cuypers gaat over het leven van de beroemde architect Pierre Cuypers. Hij leefde en werkte een groot deel van zijn leven in Roermond. De voorstellingen – van 9 tot en met 13 maart 2022 – zijn de afsluiting van het Cuypersjaar. Kaarten zijn te krijgen via www.theaterroermond.nl.

Terug naar het overzicht
Draai uw telefoon a.u.b.