Het verhaal

Het verhaal

De naam van Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend als bouwmeester van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. In Roermond kennen we hem van zijn woonhuis en werkplaats, nu het museum Cuypershuis. En natuurlijk van de restauratie van de Munsterkerk. 

Ter gelegenheid van zijn 100e sterfdatum is 2021 in Roermond uitgeroepen als Cuypersjaar.  In maart 2022 is de uitvoering in Theater De Oranjerie.

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Bart Segers is verantwoordelijk voor de regie van de productie. In een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven”, zegt hij.Met veel zang en dans wordt het een dynamisch stuk. En wat ontzettend leuk is, er is ook een link naar het heden”. Het verhaal en de liedteksten zijn geschreven door Ton Nizet. De muziek is gecomponeerd door Ron Antens.

Onze Cuypers, de perfectionistische architect, de grote bouwmeester uit Roermond en zijn onstuimige rol als vader, komt volledig tot leven in Muziektheater Cuypers.
Na het zien van deze voorstelling krijgt een wandeling langs zijn standbeeld en bouwwerken een compleet nieuwe dimensie.

Het Muziektheater wordt een productie met een mix van professionals en amateurs.

Informatie over de Stichting Muziektheaterstuk Cuypers.

Draai uw telefoon a.u.b.