Achter de schermen

De kijkers zien op de planken een prachtig spel met rust en mooie momenten, maar achter de bühne is het werken geblazen. Zo moet hoofdrolspeler Wouter van der Horst tijdens het spel van jonge Pierre in levensfasen in een oude man worden omgetoverd. Het grime team o.l.v. Ton Nizet haalt hiervoor alles uit kast. Het is een geoliede machine.

Ook andere spelers worden ouder in het Muziektheater. Bertha of Marie-Anne Breuer start als jonge twintiger om Pierre als oude huishoudster te begeleiden naar zijn levenseinde.

De hele cast wordt met grime onder handen genomen. En ook aandacht voor haarwerk. En daar zorgt Conny voor die als professionele kapster hoofdrolspeelsters Marjolein Heijltjens en Maud Stroux verzorgd. Iedereen wordt gekapt en gepruikt.

Het is hele legpuzzel met tijdschema om de grime vlekkeloos te laten verkopen.

Tja, en dan heb je de Geis. Die staat ook behoorlijk in de steigers bij de grime. Hoofd, nek, handen en enkels moeten groen om het geheel af te kunnen maken als het beroemde Cuypersbeeld op het Munsterplein. De grime is zo kunstig door Ton Nizet gemaakt dat ook eten geen probleem is. Immers, ook een standbeeld moet eten.

 

 

 

Terug naar het overzicht
Draai uw telefoon a.u.b.