Audities Muziektheater Cuypers van start

In Roermond wordt achter de schermen gewerkt aan een muziekproductie over de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. “Muziektheater Cuypers, Vader – Zoon – Architect.” In 2021 is Pierre Cuypers honderd jaar geleden overleden. Een mooie gelegenheid voor Roermond om dat jaar uit te roepen tot Cuypersjaar. Met als hoogtepunt: Muziektheater Cuypers. Eind december 2021 is de uitvoering in Theaterhotel De Oranjerie. De online audities voor deze productie zijn officieel van start. Eind augustus volgen de live audities in het theater.

De naam van Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend als bouwmeester van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Bart Segers is verantwoordelijk voor de regie van de productie. In een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven”, zegt hij.Met veel zang en dans wordt het een dynamisch stuk. En wat ontzettend leuk is, er is ook een link naar het heden”. Het verhaal en de liedteksten zijn geschreven door Ton Nizet. De muziek is gecomponeerd door Hub Boesten.

Het muziektheater wordt een productie met een mix van professionals en amateurs. Voor zowel de hoofdrollen als het zogenoemde ensemble starten de audities”, legt Segers uit. We zijn op zoek naar nieuw talent, jong en oud. En vragen dan ook aan (theater)scholen om bekendheid te geven aan dit muziektheater. Iedereen die belangstelling heeft om mee te doen, kan online de auditie inzenden aan de hand van 3 video/audio opdrachten. Uit deze aanmeldingen selecteren we kandidaten voor de live audities eind augustus in TheaterHotel De Oranjerie, uiteraard volgens alle RIVM-voorschriften.” In totaal worden 7 hoofd- en bijrollen gekozen en 24 leden voor het ensemble. Auditie doen kan via deze pagina.

Voor meer informatie voor dit bericht, stuur een mail naar Anita Douven (PR werkgroep Muziektheater Cuypers) via marketing@muziektheatercuypers.nl.

Terug naar het overzicht
Draai uw telefoon a.u.b.