Marjolein Heijltjes

© Enrique Meesters

Mezzosopraan Marjolein Heijltjes uit Herkenbosch werkt als zangeres en vocal coach. Ze studeerde onder meer aan de MusicAllFactory in Tilburg en volgde dans-, zang- en acteerlessen en masterclasses bij een breed scala aan docenten. Na haar afstuderen deed ze bovendien cursussen voor muziek in het basisonderwijs, Estill Voice Training en voor zingen met mensen met dementie.
Marjolein speelde rollen in verschillende musicals, waaronder Parade (2010), Sister Act (2011) en Heksenwaan (2014). Daarnaast maakt ze eigen theatervoorstellingen, zoals haar afstudeervoorstelling Perfect Geregeld?! (2013), Geluk bij een ongeluk (2021, met pianist Rob Mennen) en Zusterliefde (2021, met Dorine Heijltjes). Ook speelde ze in de Limburgstalige film Plat! (2017).
Daarnaast werkt Marjolein als docent musical en zang bij de ECI Cultuurfabriek en treedt ze zowel solo als met diverse live bands op bij kleine en grootschalige feesten en evenementen. Verder was ze in 2021 te zien in I can see your voice op RTL4 en is ze sinds 2017 beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

© Dimaplo

In Muziektheater Cuypers speelt Marjolein de rol van Nenny Alberdingk Thijm, de tweede vrouw van Pierre Cuypers. Zij is het zusje van Pierres vriend, de invloedrijke kunstcriticus en kunsthistoricus Joseph Alberdingk Thijm.

Draai uw telefoon a.u.b.