Maud van Leeuwen en Britt Nelissen

Mezzosopraan Maud van Leeuwen uit Horn acteert sinds haar 7de jaar en heeft zangles sinds haar 12de. Ze deed de vooropleidingen Muziektheater aan ArtEZ Arnhem en Theater aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde een rol in Weg uit de Peel (2018/2019) en heeft een hoofdrol in Strijd om de kathedraal (2022). Beide producties zijn toneelstukken van Jacques Vriens, geproduceerd door De Theatermakers. Ook in het voor 2020 geplande Noormannenschouwspel had ze een rol, maar die productie ging door de coronamaatregelen niet door.

 

Sopraan Britt Nelissen uit Roermond deed eerder de vooropleiding Muziektheater aan het conservatorium Codarts in Rotterdam en rondde in 2021 de opleiding Popmuziek aan het VISTA college in Heerlen af. Ze vormt sinds 2015 een concertduo met haar zus Amber Nelissen, zong in een theaterkoor en trad op in de muziekproductie Nieuwe Honden (2020).

© Fotografie Nathalie R

In Muziektheater Cuypers spelen Maud en Britt als alternates de rol van Lieske, de schoonmaakster in het gezin Cuypers. De ene voorstelling speelt Maud, de andere voorstelling speelt Britt.
Lieske en de iets oudere huishoudster Bertha maken Pierre Cuypers bijna zijn hele leven mee en bouwen een speciale band met hem op. Lieske ontwikkelt zich in die jaren van een jong, timide meisje tot een sterke, volwassen vrouw.

Draai uw telefoon a.u.b.