Ron Antens muzikaal leider van Muziektheater Cuypers

De Tilburger Ron Antens wordt de muzikale leider van het Muziektheater Cuypers, een speciale voorstelling over het leven van architect en bouwmeester Pierre Cuypers. Sandra Halmans neemt de vocale coaching voor haar rekening en wordt de koorleider. Het Muziektheater Cuypers vindt eind 2021 plaats in TheaterHotel de Oranjerie in Roermond.

Ron Antens is geen onbekende binnen de muziekwereld. Hij speelt zelf tuba en trombone maar is vooral actief als componist, arrangeur en dirigent. Hij heeft een aantal grote producties op zijn naam staan. Zo schreef hij de muziek voor de muziektheaterproductie ‘Moordhoek’, over de mysterieuze moord op Marietje Kessels in Tilburg.

“Met Ron halen we een breed georiënteerde musicus binnen”, zegt Henk Sillen, producent van het Muziektheater Cuypers. “Hij speelt en componeert zowel pop, jazz als klassiek. En dat past mooi in het plaatje hoe wij het Muziektheater Cuypers willen neerzetten. Het verhaal over het leven van bouwmeester en architect Pierre Cuypers speelt zich weliswaar meer dan 100 jaar geleden af, maar er zit een knipoog in naar het heden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in de muziek gaat doorklinken.”

Sandra Halmans heeft aangegeven graag samen te gaan werken met Ron Antens. Als vocal coach en koorleider is zij al vaker betrokken geweest bij muziekproducties in Roermond. Zoals 10 jaar geleden bij de musical Cuypers en in 2014 bij de musical Heksenwaan. Sandra is dirigent van diverse koren in de regio en heeft een eigen muziekpraktijk in Roermond.

Ron Antens volgt de Roermondse componist Hub Boesten op die eerst betrokken was bij de productie. Hub Boesten gaf onlangs aan zich op andere projecten te willen richten. “Dat vonden we natuurlijk heel jammer, maar respecteren de keuze van Hub. Met Ron hebben we gelukkig snel een waardige opvolger gevonden, die een goede klik heeft met Sandra”, geeft Henk Sillen aan.

Online audities
Momenteel vinden de online audities plaats voor deze productie. Online auditie doen kan tot uiterlijk 17 september. De live audities in TheaterHotel de Oranjerie volgen op zondag 4 oktober.

Voor meer informatie voor dit bericht, stuur een mail naar Anita Douven (PR werkgroep Muziektheater Cuypers) via marketing@muziektheatercuypers.nl.

Terug naar het overzicht
Draai uw telefoon a.u.b.