Start kaartverkoop Muziektheater Cuypers

Vrijdag 18 juni start de kaartverkoop van Muziektheater Cuypers. Van 9 tot en met 13 maart 2022 zijn er zes voorstellingen in Theater De Oranjerie. Kaarten zijn te krijgen via de website www.theaterroermond.nl.

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde Roermondse bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract, minimalistisch vormgeven decor komt de bevlogen persoonlijkheid van Pierre tot leven. Na het zien van deze voorstelling krijgt een wandeling langs het standbeeld van Cuypers bij de Munsterkerk of een bezoek aan één van zijn bouwwerken in binnen- en buitenland een compleet nieuwe dimensie.

Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs. Een combinatie die in Roermond eerder tot succesvolle, uitverkochte producties leidde. De tekst is geschreven door Ton Nizet, de muziek is van Ron Antens. Regisseur is Bart Segers.

Pierre Cuypers overleed 100 jaar geleden en 2021 is uitgeroepen tot Cuypersjaar. Muziektheater Cuypers is de afsluiting van dit jaar.

Terug naar het overzicht
Draai uw telefoon a.u.b.